Facebook Vimeo Instagram

Întrebări frecvente

Nu ezitați să mă contactați în caz de neclaritate

Pentru noi toți, nunta este unul din cele mai importante evenimente din viață, astfel alegerea corectă a prestatorilor de servicii presupune o mulțime de întrebări. Mai jos voi incerca să răspund la întrebările care mi-au fost adresate cel mai des.

1. Care este intervalul orelor voastre de lucru pentru filmarea unei nunți?

Orele de lucru pentru filmarea unei nunți sunt deobicei 12:00PM—3:00AM, dar putem începe și mai devreme, sau termina mai tîrziu cu condiția să nu fie mai mult de 16 ore, pentru că avem nevoie de timp să ajungem acasă, să copiem materialul, să facem copii de rezervă, să pregătim tehnica pentru următoarea zi, și respectiv cîteva ore pentru a ne odihni.

2. Filmați nunți in afara Chișinăului?

Desigur. Filmăm nunți în toată țara, dar pentru deplasări mai mari de 50km clientul acoperă cheltuielile pentru combustibil. Nu avem un anumit tarif per kilometru, dar ne staruim ca această taxă suplimentară să fie cît mai mică. Pentru nunțile din Romania spre exemplu, avem nevoie să acoperim și cheltuielile pentru Cartea Verde (+40€)

3. Filmați nunți în alte țări?

Desigur! Pentru aceasta dispunem de echipament compact pentru a fi cît mai mobili. Prețul este același, dar rugăm să ne acoperiți costurile pentru transport și cazare.

4. Filmați alte tipuri de nunți?

Din 2008 pînă în prezent am filmat diferite tipuri de nunți. Am avut nunți moldovenești cu sau fără tradiții, nunți ruse, franceze, engleze, baptiste, catolice. Filmăm orice tip de nuntă în afară de cele țigănești 🙂

5. De ce prețurile voastre sunt mai mari de cît am văzut la alți prestatori?

Pe piața prestatorilor de servicii fiecare își are prețul care crede că-l merită. În linii generale prețul nostru este mediu pe piață, dar rezultatul care îl primește clientul are valoare mult mai mare. Pentru filmarea unei nunți folosim echipament video valorea căruia este în jur de 10k €, iar procesul de creare a unui film de nuntă nu constă doar în captarea lui – mai apoi avem nevoie în jur de două săptămîni pentru a sincroniza sunetul captat de pe diferite surse, a alege materialul, a edita filmul și clipul, corecția culorilor, confecționarea cutiilor, livrarea filmului pe USB etc.

Clienții noștri sunt acei care au făcut cunoștință cu portofoliul video și stilul nostru de prelucrare.

6. Prestați servicii foto?

Nu prestăm servicii foto, dar dacă o să căutați puțin pe pagina mea de facebook o să găsiți ”pagini apreciate” unde sunt mai mulți fotografi.

7. Ce echipament folosiți?

Pentru filmarea nunților am decis să alegem modelele camerelor Sony a6300 și a6500 cu sensor de format Super 35. Pentru a capta o imagine cît mai clară și cinematică folosim seria de obiective fixe Rokinon Cinelens concepute în special pentru sensorul Super 35. Camerele suportă formatul 4K, dar filmăm în formatul 1080p cu posibilitatea captării în ”slow motion” pîna la 120 cadre/secundă. Pentru captarea unui sunet profesional folosim lavaliere și microfoane suplimentare. De asemenea dispunem de sistem electronic de stabilizare giroscopică a camerei precum DJI Ronin sau Zhiyun Crane. Pentru filmare aeriană folosim drona de model DJI Phantom 4 sau Mavic Pro (ambele suportă 4K). Tot acest echipament este prezent cu noi în ziua nunții, dar filmarea cu drona se efectuează doar pentru a capta cadre artistice sau motivate în locuri stabilite din timp.

8. Este posibil să filmați doar înscrierea și cununia? …și o mică sesiune foto-video?

Dacă aveți nevoie de filmare fără banchet, este posibil, doar dacă nu este în toiul sezonului de nunți, sau în zilele Luni—Joi. Dar sunt și excepții în toiul sezonului, în caz că suntem disponibili, iar pînă la data evenimentului voastru a rămas mai puțin de trei săptămîni.

9. Am observat că intervalul orelor de lucru nu acoperă în întregime orele evenimentului nostru. Putem să modificăm acest interval de ore?

Este posibil de modificat acest interval de ore, dar se va percepe o taxă suplimentară, în dependență de locație, și intervalul de lucru.

10. Cum pot rezerva data?

1. Completați spațiile necesare din rubrica ”rezervare
2. Ve-ți primi pe adresa de e-mail contractul cu Termenii și Condițiile dintre ambele părți. Citiți acel contract, și dacă sunteți de acord – îl semnăm. Avansul constituie 100€.

11. Cînd și cum ne întîlnim?

Ar fi bine să ne întîlnim cel tîrziu 2—3 săptămîni înainte de nuntă, dar cu cît mai devreme ne cunoaștem cu atît mai ușor ne va fi să lucrăm împreună în ziua nunții. Deobicei prima întîlnire o facem la semnarea contractului, dar dacă vă aflați în altă țară, putem stabili o conversație video pe Viber, Messenger sau Skype. Cel mai important este să ne împrietenim, și să organizăm corect fiecare moment din ziua nunții voastre.

12. Care este termenul de prelucrare al materialului?

Pentru a crea un film este nevoie de ceva timp, iar pentru asta indicăm un termen de 3—5 luni in dependență de dată.  Pentru a prelucra materialul unei singure nunți este necesar de circa 2 săptămîni, dar din cauza că sunt mai multe evenimente zile la rînd, este nevoie de un interval de timp mai lung. Nici o montare nu este făcută în grabă, din materialul captat, ne străduim să obținem cel mai bun rezultat final posibil. Filmul vă va rămîne ca amintire pentru totdeauna, care îl veți arăta cu mîndrie tuturor prietenilor și rudelor, cu acest gînd suntem noi atunci cînd prelucrăm materialul. Va fi nevoie de răbdare, dar așteptarea se merită.

13. Putem face modificări în film?

Puteți face modificări dacă acestea sunt motivate. Dacă a-ți văzut portofoliul și a-ți făcut cunoștință cu stilul de editare, înseamnă că aveți o idee aproximativă despre cum se va primi filmul vostru. Stabilim din start durata filmului, genul de muzică pentru clip (cinematic sau liric), vom discuta despre anumite momente ce țin de tradiții, dansuri, toasturi, care trebuiesc omise sau sunt importante de a fi incluse în film. Astfel, la primirea materialului nu ar trebui să apară necesitatea de a face modificări în film, dar pentru că filmul este o amintire pentru totdeauna, vom face tot posibilul ca să rămînă toți fericiți.

14. Putem alege singuri muzica pentru film?

Dacă aveți o piesă sau o colecție de muzică preferată, eu mă voi strădui să o includ în film, dar nu toate genurile de muzică se potrivesc.  Filmul trebuie să aibă aspect cinematic, și nicidecum aspectul unui videoclip de muzică Pop, astfel este nevoie mai mult de piese instrumentale și nicidecum piese de gen Pop, Rap, R&B, Electronic etc.

15. Cît timp se păstrează în arhivă materialul nostru după ce primim materialul finisat?

Materialul brut se păstrează maxim o lună după ce primiți filmul, iar o copie a filmului vostru se păstrează în arhiva noastră pe parcursul a doi ani.

Nu v-am răspuns la întrebare?

Simțiți-vă liber să mă telefonați sau sămi adresați orice întrebare  la numărul de telefon +37379448835 sau pe [email protected] sau fb.com/ovvideo